Gift aan ziekenhuis

Slushpuppy machine voor Kinderafdeling St. Fransiscusziekenhuis te Roosendaal

06-12-2012


De Kinderafdeling beschikt sinds kort over een slushpuppy apparaat. De aanschaf van deze machine is mede mogelijk gemaakt dankzij de inspanningen van majorettevereniging 'The Stardreams' uit Standdaarbuiten. 

Maandelijks haalt een aantal leden van de vereniging oud papier op. De opbrengst wordt onder andere gebruikt voor materialen en kleding, maar ook voor maatschappelijke doeleinden ingezet. Hiermee laten de enthousiaste en getalenteerde majorettes (dit jaar wisten zij zich te plaatsen voor de Brabantse kampioenschappen) ook andere kinderen meegenieten. Dit keer dus de patiënten op de Kinderafdeling. Het slushpuppy apparaat is aangeboden door bemiddeling van de Stichting Vrienden van het Franciscus Ziekenhuis. Een slushpuppy is een drankje gemaakt van ijsschaafsel en heerlijk verkoelend voor kinderen die bijvoorbeeld aan hun amandelen zijn geholpen.

De majorettes mochten het apparaat zelf inwijden.Ook neuroloog de heer H. Wouters en mw. J. Bijleveld, resp. voorzitter en secretaris van de vriendenstichting, waren hierbij aanwezig.


"Wij wensen alle kinderen veel plezier en we hopen dat ze bij het nuttigen van deze heerlijkheid nog eens aan ons zullen denken!", aldus the Stardreams.